Om Geeti Amiri

Mønsterbryder og systemkritiker er blot nogle få af de titler, der tilfalder Geeti Amiri, som også udgør en markant stemme i samfundsdebatten. Geeti har i de senere år gjort sig særligt bemærket i debatter om integration, religion og ligestilling. Samtidig har hun stået på mål for diverse kritikere, heriblandt politikere og minoriteter.

Geeti Amiri er barn af politiske flygtninge fra Afghanistan og har rødder i Kabul. Hun kom til Danmark med sine forældre, da hun var fire år. På trods af en opvækst i en flygtningefamilie på kontanthjælp er det lykkedes Geeti at klare sig godt, og hun fremstår for mange som et pragteksemplar på en mønsterbryder. Men dette skulle vise sig kun at være et glansbillede.

I 2016 udgav hun bogen Glansbilleder, der er en tankevækkende, barsk og anmelderrost selvbiografi om hendes opvækst som flygtning i Danmark. Bogen afslører de mørke sider af Geetis opvækst, der bl.a. involverer vold i hjemmet, som førte til et ophold på krisecenter og tvangsfjernelse. Hun beskriver også sin kamp mod den ydre verdens fordomme, flugten fra Afghanistan og kultursammenstødet.

Siden har Geeti Amiri blandet sig i debatten og er kendt for sine skarpe holdninger til SystemDanmark, flygtningeproblematikken og køn. Hun forsøger bl.a. aktivt at gøre op med det “rådne kvindesyn”, hun mener hersker i de danske minoritetsmiljøer, mens det dysfunktionelle SystemDanmark ser passivt til.

Hendes spændende og livsbekræftende foredrag tager også udgangspunkt i Geeti Amiris personlige historie og selvbiografi samt hendes splittelse mellem afghansk og dansk kultur. Endvidere er DR2 dokumentarerne “Den anden kvindekamp” og “Kvinde, kend din plads” blevet til på baggrund af Geetis kamp for frigørelse og selvstændighed.

Geeti er i dag lærerstuderende og har tidligere læst statskundskab og sociologi på Københavns Universitet. Ved siden af arbejder hun som blogger på Ekstra Bladet og A4 arbejdsliv. Hun er også kendt for sin tidligere rolle som radiovært på sit eget DR1 radioprogram “Geetisk råd”, hvor hun i samråd med forskellige mennesker rådgav omkring de udfordringer, der kan opstå, når man vokser op mellem to kulturer.

Kontakt & booking

Har du et spørgsmål, eller ønsker du at booke et foredrag med Geeti Amiri? Så er du velkommen til at udfylde formularen til højre.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.